Заповедите на кмета са задължителни за началниците на съответните полицейски служби, според ЗМСМА

STZAGORA.NET
Направихме справка какво е записано в Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА)за казуси като актуалния в Стара Загора проблем с охраната на събарянето на незаконно построени сгради в кв.”Лозенец”.

Налични са следните разпоредби на ЗМСМА:

ЗАКОН ЗА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
Чл. 44.
(ал.1) Кметът на общината:

т.4. отговаря за опазването на обществения ред, като за осигуряването му издава писмени заповеди, ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за началниците на съответните полицейски служби;

(ал.2) В изпълнение на своите правомощия кметът на общината издава заповеди.
(ал.3) Заповедите по ал. 1, т. 4 могат да се обжалват от началниците на съответните полицейски служби пред областния управител в тридневен срок, като обжалването не спира изпълнението. Заповедите на областния управител се съгласуват с министъра на вътрешните работи и не подлежат на обжалване.

Чл. 46.
(ал.1) Кметът на район или кметство:

т.8. осигурява спазването на обществения ред; има правомощията по чл. 61, 63, 68, 69, 71, 72 и 74 от Закона за Министерството на вътрешните работи, на съответната територия до пристигане на полицейския орган.
#vvv

бутон за социални мрежи

1 коментар on “Заповедите на кмета са задължителни за началниците на съответните полицейски служби, според ЗМСМА”

  • Stoqnka wrote on 12 май, 2014, 15:26

    Какво да коментираме ?! Навсякъде ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ ! В Народното събрание Миков и Манолова се държат безцеремонно и не спазват никакви закони. Правителството се подиграва с нас, съдебната система-нямам думи, медиите купени….ВИС и СИК се пръкват отново.!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн