Георги Първанов, АБВ: Днес отбелязваме деня-символ на обединена Европа и подвига на онези, които дадоха живота си, за да се изчисти от картата на Стария континент и света кафявата чума на фашизма

STZAGORA.NET


Бих искал да честитя Деня на победата на всички, които празнуват. Днес ние трябва да изразим своята признателност към милионите руски, украински, белоруски и изобщо към всички воини, които отдадоха живота си, за да се изчисти от картата на Европа кафявата чума на фашизма. Отправям и поздрав към нашите ветерани от Oтечествената война, защото освен всичко те имат и огромен принос за това страната да избегне нова национална катастрофа. Това заяви президентът (2002–2012) и лидер на АБВ Георги Първанов, който поднесе цветя пред паметниците на Незнайния воин и Съветската армия в столицата.

Фашизмът бе победен, но все още има прояви на радикализъм, които граничат с този мрачен режим. За това ние трябва да бъдем твърди, безкомпромисни и категорични в своята съпротива към подобни тежнения, посочи Първанов.

Днес всички ние отбелязваме и денят на Европа. Това е ден, в който изразяваме своята категорична позиция за една икономически силна и политически сплотена Европа, която е конкурентоспособна и в състояние да решава своите проблеми. Съюз, в който България има своето достойно място и в който гласът на нашите представители и институции се чува отчетливо, заяви още Георги Първанов. За да постигнем тези цели всички ние трябва да подходим много отговорно и да изпратим в ЕП хора достойни и можещи, които да работят както за каузата на страната ни, така и за бъдещето на обединена Европа, посочи в заключение лидерът на АБВ.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн