Георги Първанов (АБВ) отново поиска президентска република, разкритикува отношението на управляващите към Русия

STZAGORA.NET
Въвеждането на нов тип управление на страната – президентска република, е един добър вариант за България. Нуждаем се от промяна и по отношение на въвеждането на мажоритарен принцип на гласуване, както и при партийното субсидиране. Народните представители трябва да бъдат избирани по смесена система 50:50, а държавното финансово подпомагане за политическите сили следва да бъде сериозно редуцирано. Това заяви днес пред жителите на Лом президентът (2002–2012) и лидер на АБВ Георги Първанов.

Пред множеството Първанов посочи и някои от основните приоритети на АБВ за района на Северозападна България. Сред тях са осигуряване на допълнително държавно субсидиране и преференции за бизнеса, а с това и работа и по-високи доходи за населението на региона, който се нуждае и от специфична здравна и образователна политика, тъй като е сред най-сериозно засегнатите от икономическата криза не само в България, но и в Европа.

Ще настояваме и за ясна политическа отговорност. Не трябва да допускаме партии да преяждат с власт, както е настоящият случай с ДПС, посочи още Георги Първанов. Според него доверието на гласоподавателите в АБВ може да промени статуквото в страната, която не се нуждае повече от ролята на балансьор, която Движението за права и свободи така желае да изпълнява.

Първанов разкритикува и отношението на управляващите и президентската институция към Русия. Според него то е крайно и неприемливо и противоречи на интересите на България, която има и винаги ще има ползотворно сътрудничество с Руската федерация.

В заключение Георги Първанов посочи, че АБВ ще положи усилия за обединение на силите на всички политически партии, така че най-накрая те да започнат да работят в интерес на българските граждани. “Целта ни е да съхраним българското и да възродим България”, заяви категорично той.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн