РИОСВ–Стара Загора отваря две дежурни телефонни линии в деня на почистването. Без такса за депониране на сметищата в събота и неделя

STZAGORA.NET

В деня на почистването – събота, 26 април 2014 г., от 9:30 до 18:00 часа РИОСВ-Стара Загора отваря две горещи телефонни линии: 042/692 200 и 042/692 225, на които гражданите ще могат да получават компетентен отговор от експерт по управление на отпадъците на въпроси, свързани с организацията по предаване на отпадъците.

На 26 и 27 април 2014 г. общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия. Ще бъде осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.

За трета поредна година в събота всички служители на РИОСВ и Регионалната лаборатория в Стара Загора ще се включат в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Експертите от двете регионални структури на Министерството на околната среда и водите в Стара Загора ще почистват терен в западния край на село Хрищени.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн