БСП отчете депутатския десант, не очаква сблъсъци с АБВ до изборите

STZAGORA.NET

Народните представители от Коалиция за България в 27-ми Старозагорски избирателен район Георги Гьоков и Мариана Тотева, заедно с председателя на Областния съвет на БСП Васил Самарски, обобщиха днес пред медиите резултатите от депутатския десант в региона, проведен от 4-ти до 12-ти април.

“Хората не живеят добре и това ги вълнува изключително много – разказа Георги Гьоков. Депутатите от Коалиция за България са отговаряли на въпроси, свързани предимно с пенсиите, доходите на работещите и младежката безработица. Социалната политика на управляващите е била в основата на всички разговори. Коментирано е било и неравенството в разпределението на средствата за различните райони на България, както и отношенията между БСП и АБВ.

До края на месеца ще има яснота по първата част от плана за реиндустриализация на страната, съобщи Георги Гьоков.

На въпрос за съдбата на “Ремотекс-Раднево” Васил Самарски информира, че утре вечер в София министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще се срещне със синдикалните лидери в предприятието. Управляващите подготвят технически и икономически анализи във връзка с решението, взето както от Българския енергиен холдинг, така и от Мини “Марица-изток”, за създаването на ремонтна работилница към Мините в замяна на неработещата частна фирма. Но кога тя ще стане факт, засега все още не е ясно.

Васил Самарски заяви, че до изборите не очаква конфликт между БСП и АБВ. “Не казвам, че кампанията ще е тиха, но сблъсъци между нас няма да има” – уточни той.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн