БСП не пусна Илия Златев на консултациите за СИК в Община Стара Загора

STZAGORA.NET

Илия Златев

На състоялите се днес консултации за състава на секционните избирателни комисии в Община Стара Загора изненадата бе, че вместо общинския лидер на БСП Илия Златев от страна на Коалиция за България се явиха депутатът Георги Гьоков и общинския съветник Румен Димитров. Гьоков сподели, че в последния момент е разбрал, че трябва да замени Илия Златев. “Чухме се с него – каза, че не бил упълномощен от “Позитано” да участва”, обясни Гьоков. Според областния председател на БСП Васил Самарски рокадата е направена само за участието в консултациите. В тях, за разлика от БСП, от страна на другите парламентарно представени партии участваха, както е положено, лидерите на общинстите им ръководства – Емил Христов от ГЕРБ, Михаил Михайлов от “Атака”, Георги Ранов от “Синята коалиция”, Юсни Ибрям от ДПС и др.

Очаква се във вторник следобед Общинският съвет на БСП в Стара Загора да заседава за обсъждане на ситуацията. Не е изключено на това заседание да се стигне до оставки, коментираха запознати.


Иначе консултациите за СИК-овете завършиха с бързо постигнато съгласие между партиите. Единствено ДПС опита да пренасочи двама свои председатели на СИК от селата Остра могила и Плоска могила съответно в Дълбоки и Оряховица, на мястото на председатели от ПП ГЕРБ, но предложението бе оттеглено предвид невъзможността, ако това стане, да се запази предварително договореното съотношение на представителството на политическите сили в секционните избирателни комисии.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн