Общинският съвет не одобри изменението на плана за регулация за кв. 455Г и „Бранителите на Стара Загора“

STZAGORA.NET


Старозагорските общински съветници не одобриха направеното предложение за застрояване на новообразувани имоти, в близост до парк „Бранителите на Стара Загора“. Това стана ясно по време на редовната сесия на Общински съвет, която се проведе на 27 март. Старейшините върнаха административната преписка на Общинска администрация.

След приключилите конкурси за управител на „Ученическо хранене“ ЕООД беше избрана Наташа Митева. Управител на „Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания“ остава д-р Любомир Любенов, на „Комплексен онкологичен център“ – д-р Петьо Чилингиров, на „Центъра за психично здраве“ – д-р Стефан Гарванов и на „Дентален център-I“ ЕООД – д-р Стефан Иванов. Изборът на управител на „Автосервиз на здравни заведения“ ще се гласува след приключване на работата на избраната днес Временна комисия за финансова проверка на дружеството.

Старозагорският Общински съвет отхвърли предложението за смяна на името на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. Водени от становищата на Педагогическия съвет и настоятелството, 28 от старейшините гласуваха против премахването на „Княз Симеон Търновски“ от наименованието на учебното заведение.

Формира се Временна комисия от 9 общински съветници, която с консултации на специалисти по право, финанси, история, геодезия, топография, етнология,лингвистика, арабистика, ономастика и топономастика ще изготви цялостна стратегия за преименуване на чуждоезиковата топономия.

Съветниците гласуваха още бюджетната прогноза за местните дейности на Община Стара Загора и поемането на дългосрочен общински дълг. Това се налага заради съфинансирането по проект „Красива България“, с което ще се извърши ремонтирането на НЧ „Св. Климент Охридски“. Необходимите за целта допълнителни почти 99 хил. лева ще бъдат осигурени за сметка на планирания резерв за непредвидени и неотложни разходи за местни дейности.

По време на сесията беше гласувана и Програмата за развитие на читалищната дейност, която ще подпомага освен финансово и методически читалищата на територията на общината. Приет беше и Общинският годишен план за младежта, с който се цели създаването на благоприятни условия в сферата на образованието и неформалното обучение, както и професионалното, социалното и личностно реализиране на младите хора.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн