Започва пролетното миене на улиците в Стара Загора

STZAGORA.NET
Над 1800 дка площи – тротоари и улични платна, ще бъдат измити по време на пролетното миене на улиците в Стара Загора. То започва по график тази вечер в 20.00 ч. от тенискортовете под Аязмото и ще върви по улиците от север на юг, съобщиха от фирма „Зауба“, която в момента почиства града.

В посока изток–запад миенето ще се извърши от бул.“П. Евтимий“ до ул.“Д-р Т. Киркович“, а от север на юг ще тръгне от площад „Берое“ към ж.п. гарата. То ще обхване и кварталите „Три чучура“, „Казански“, „Индустриален“, „Зора“ и „Железник“, като последният ще бъде измит 4 пъти. 9 измивания се предвиждат за кв. „Индустриален“. Районите на Административни бюра “Център“ и “Изток” ще се мият по 10 пъти.

Тротоари, площади и улични ленти ще бъдат измивани с маркуч, а наносите и отпадъците от зимното замърсяване ще бъдат извозени. След ремонт или други обществени мероприятия ще се извършва допълнително миене при необходимост след съгласуване.

Най-много – 17 пъти, ще бъде измит бул.“Ц.С. Велики“ в участъка от бул.“П. Евтимий“ до магазин “Билла”, а оттам до кв. „Железник“ – 5 пъти. Предвидено е 9 измивания да има и бул.“П. Евтимий“ в участъка от ул.“Хан Аспарух“ до околовръстното шосе.

До края на месеца почистващата фирма остава в режим на зимна поддръжка на уличната мрежа, поради което в миенето ще бъдат включени 3 водоноски. На по-късен етап те ще станат пет, уточняват оттам. Миенето ще се извършва в нощните часове и ще приключва в 6.00 ч. сутринта. За миенето на улиците водоноските ще използват непитейна вода, която ще зареждат от специален кран.

Миенето ще става по график, утвърден спрямо изискванията на общинската администрация. Утвърденият график и план за работа подлежи на промяна в зависимост от конкретните нужди или атмосферни условия.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн