Георги Първанов: АБВ е алтернатива на старите партии

STZAGORA.NET
80% от българите са русофили, заяви Първанов във Враца

АБВ е алтернатива на старите партии. Това заяви пред журналисти във Враца президентът Георги Първанов (2002-2012). Той отново подчерта една от ролите на АБВ – да спре преяждането с власт на ДПС. Това е реална възможност партията на Доган да остане назад, коментира президентът.

Що се отнася до позицията за Украйна, формирана от заседанието на КСНС – президентът коментира, че изнесената позиция на съвета е бледа, неясна и чисто формална, що се отнася до българите в Украйна. „Нашите сънародници имат нужда от нас, от нашата подкрепа и в отношенията с новото украинско правителство ние трябва недвусмислено да заявим своите претенции. Нещо повече, ние трябва наистина да преценим с какво можем да помогнем на място, от една страна, от друга страна – как можем да улесним реализацията на наши сънародници да придобият българско гражданство.” Той определи позицията на БСП по въпроса, предвид русофилските чувства на 80% от българите, като неразличаваща се от тази на президента Плевнелиев и неговия екип.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн