Играчът на “Берое” Мартин Райнов е преотстъпен на “Банско” до края на сезона

STZAGORA.NET

Играчът на “Берое” Мартин Райнов ще играе като преотстъпен до края на сезона в отбора на “Банско”, след като днес ръководствата на двата клуба се разбраха за детайлите около сделката. Желанието на футболиста и треньорското ръководство на заралии е халфът да запише повече игрови минути през пролетния полусезон. Райнов обаче остава собственост на “Берое”.

Мартин Райнов е роден на 25 април 1992 година в Габрово. Играе като опорен полузащитник. Възпитаник е детско-юношеската школа на „Берое“. През 2007 година тогавашният директор на ДЮШ Красимир Мечев преминава в Славия след прогонването на Николай Банев и взима със себе си най-талантливите юноши на “Берое”, разбивайки силният набор на Тодор Станев. Райнов остава верен на “Берое” и отказва предложението.

През сезон 2010/2011 габровецът се подготвя с мъжкия тим на старозагорци, като операция от апендицит не му позволи да дебютира в „А“ група. През сезон 2011/12 г. Мартин Райнов игра под наем в „Етър“ и „Сливен“. През есента игра в 10 мача за „виолетовите“ (608 минути) в Източната „Б“ група и реализира гол с глава във вратата на „Доростол“ (Силистра).

Дни преди затварянето на трансферния прозорец премина в състава на „Сливен 2000″, където се събира с Георги Динков. Старши-треньорът на „воеводите“ разчиташе на Райнов основно като офанзивен полузащитник. За Сливен Райнов се разписа на два пъти – срещу бившият си тим „Етър“ от пряк свободен удар и с глава във вратата на „Черноморец“ (Поморие).

След силното си представяне във втория ешелон се завръща в „Берое“ и записва 16 мача с екипа на старозагорци за първенство с 414 игрови минути, 2 мача за Купата на България с 2 отбелязани гола и 1 мач в турнира Лига Европа. Райнов е младдежки национал на България и носител на Купата и Суперкупата на България с “Берое”.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн