Давид Каядо стана играч на „Таврия“ (Симферопол)

STZAGORA.NET
Днес официално „Берое“ продаде състезателните права на португалския футболист Давид Каядо на украинския първодивизионен клуб „Таврия“ (Симферопол), след като ръководствата на двата отбора постигнаха финално споразумение за трансфера. Както е известно договорът на крилото изтичаше през лятото на 2014 г. и според желанието на играча той не бе подновен.

“Ще запомня двете години в “Берое” отлично. Бяха много добри времена, в които израснах като футболист и спечелих две купи. Сега правя нова стъпка в кариерата си и се надявам да е правилната”, каза на раздяла Каядо за beroe.bg.

“С тези думи искам да благодаря на “Берое” и феновете! Благодаря ви за вашата подкрепа и за това, че накарахте мен и моето семейство да се чувстваме толкова специални! Оставяме тук много добри и прекрасни моменти, които са завинаги в сърцата ми. Благодаря, Стара Загора! Благодаря, “Берое”! До скоро!”, написа Каядо в профила си в социалната мрежа facebook при тръгването си към Украйна.

От своя страна ръководството и спортно-техническия щаб на клуба изказа своята благодарност към играча за професионализма и добрите изяви с фланелката на отбора и му пожелава още успехи в неговата кариера.

Давид Каядо Диас е роден на 2 май 1987 година в Люксембург. Висок е 182 см и тежи 73 кг. Играе като външен полузащитник.

Започва футболната си кариера в „Академика“ (Коимбра), след което премина в школата на португалския гранд „Спортинг“ (Лисабон). Качен е в мъжкия тим на клуба, но записва едва един мач.

През следващите два сезона играе под наем в „Ещорил“. Там записва 19 мача и 1 гол. През сезон 2008/2009 преминава в португалския „Трофензе“, където взима участие в 25 срещи в първа португалска дивизия и реализира 2 гола. След отпадането на „Трофензе“ във втора лига играе 6 месеца под наем в полския „Заглебие“ Любин) (9 мача, 1 гол), след което се завръща в „Трофензе“ за пролетния полусезон отбелязвайки две попадения във вратата на „Санта Клара“. Следващите година и половина играе в кипърския „Олимпиакос“ (Никозия) (28 мача, 2 гола).

Каядо има 4 срещи за юношеския национален отбор на Португалия. Последният му международен мач е за 23 юни 2006 година в срещата между Португалия U19 и Испания U19.

Португалецът се присъедини към “Берое” в последните дни на 2011 г. За старозагорци записа 59 мача в “А” група, в които отбеляза 17 гола. В турнира за Купата на България има 8 мача и 2 попадения, за Суперкупата на България 1 мач, без реализиран гол и в турнира Лига Европа 2 мача с едно попадение.

Носител е на Купата и Суперкупата с “Берое”.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн