4390 лв. дариха старозагорци за лечението на Меги, в четвъртък е благотворителният концерт за Веси

STZAGORA.NET

4380 лева (и 5 евро) е крайната сума, събрана от старозагорци в подкрепа на Мадлена Стоилова (Меги). Парите са преведени по дарителската сметка за лечение на момичето. Средствата бяха набрани чрез дарителски кутии, както и по време на голям благотворителен концерт, който се проведе на 23.02.2014 г. в Държавна опера Стара Загора, и който беше организиран от петима младежи – Тихомир, Данаил, Адриана, Доника и Магдалена.

Повече за Меги, и как да помогнете, можете да разберете в страницата на кампанията – http://www.helpmegi.info/

Поредицата благотворителни събития през този месец продължава с благотворителния концерт на ансамбъл „Загорче”, с участието на деца от детска градина „Светлина” в подкрепа на Веселина Господинова. Той ще се проведе на 27.02.2014 г. (четвъртък) от 19:00 часа в Държавна опера Стара Загора. Вход: 6 лв. / 20 лв. Покани можете да получите в офиса на Обществен дарителски фонд на ул. „Граф Николай Игнатиев” 14.

Веселина Господинова е на 16 години, възпитаничка на Търговската гимназия. В кърмаческа възраст е установена хипоплазия на макулата и непълна атрофия на зрителния нерв. В момента Веселина не вижда с лявото око, но след проведено лечение зрението на дясното око е възстановено от 6% до 30%.

За да се постигнат по-добри резултати, Веси трябва да премине през още няколко терапии за стимулиране на очният нерв, всяка една от които струва 3000 лв., като важно условие е периода между стимулациите да не е продължителен. В тази връзка, не по-късно от април семейството трябва да замине за клиниката в Нови Сад – Сърбия.

Освен да присъствате на концерта и да се забавлявате с изпълнението на прекрасните деца на Стара Загора, можете да помогнете на Веси и чрез превод на средства по набирателната сметка към ОДФ.

Банкова сметка:
Обществен дарителски фонд – Стара Загора
ПИБ – гр.Стара Загора
IBAN: BG29FINV915053BGN0DJ4C
BIC: FINVBGSF
Набирателна сметка спец. предназначение – в полза на Веселина Господинова

Организатори на дарителската кампания „ФЕВРУАРИ – Месец на Веси” са:
СНЦ „Моята еОбщина”
Ансамбъл „Загорче”
Обществен дарителски фонд – Стара Загора
Държавна опера Стара Загора
С подкрепата на Община Стара Загора

Повече информация можете да получите от Люба Маринова-Петкова от СНЦ „Моята еОбщина”, моб. тел: 0888 567 886, moiata@estarazagora.info
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн