Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще ориса в Стара Загора Сиана – “Бебе на 2014 г.”

STZAGORA.NET
По традиция в навечерието на Деня на родилната помощ инициаторите на на Националната кампания БЕБЕ НА ГОДИНАТА организират церемония по Орисване на Първото българско бебе, родено навръх Новата година.

Идеята за избор на Орисник на БЕБЕ НА ГОДИНАТА се ражда в края на миналото Хилядолетие. Според традицията всеки, който е в съприкосновение с бебето през първите 40 дни от неговия живот, притежава магическа власт да придава качества и характеристики от себе си на детето.

През годините 13 обществено значими личности са влизали в ролята на Орисник и заедно със своите благопожелания са връчвали медальона БЕБЕ НА ГОДИНАТА на 16 момичета и 9 момчета.

На 20 януари 2014 г. Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще ориса Сиана – 26-тото БЕБЕ НА ГОДИНАТА и ще й връчи сребърния медальон, символ на кампанията. Домакин на събитието, насрочено за 12.30 ч. е колективът на АГ клиниката на МБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора.

На церемонията ще присъства кметът на града – Живко Тодоров, който ще връчи Акта за раждане на БЕБЕ НА ГОДИНАТА 2014. Родителите на Сиана вече получиха купища подаръци от организаторите на кампанията: аксесоари за кърмене и хранене на бебето, преходни млека за кърмачета, каши и пюрета за захранване, пелени за еднократна употреба, бебешка козметика и количка със зимен и летен кош. Д-р Антония Григорова, която от 14 години организира БЕБЕ НА ГОДИНАТА ще връчи личен подарък на Сиана: „Бебешка съкровищница“ от миниатюрни кутийки за съхранение на Пъпчето, Първият кичур коса и Първото зъбче.

Родилното отделение на БЕБЕ НА ГОДИНАТА ще получи като дарение помпи за кърмене и медицински продукти за хранене на недоносени, както и работно облекло за целия персонал. Д-р Ина Цонева и акушерка Магдалина Митева, водили раждането на Сиана и неонатологът д-р Иван Панев също ще бъдат изненадани с подаръци от организаторите.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн