Нападнаха лекар в Спешното приемно отделение на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска)

STZAGORA.NET
Пациент упражни насилие върху лекар от Спешното приемно отделение на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска). Неприятният инцидент е станал около 4:30 часа сутринта днес (неделя). Тогава от Нова Загора е постъпил пациент на 34 г. с разкъсна рана на главата и във видимо нетрезво състояние. Той е дошъл с още трима придружители, като е обяснил, че се е наранил, след като е паднал назад и си е ударил главата.

Пострадалият М.М. от Нова Загора е прегледан от дежурните лекари и е установено, че се налага да се направят шевове на раната, която е била с големина 5-6 см. Още от момента на приемане пострадалият е демострирал агресивно държание и е започнал да заплашва дежурния лекар. Внезапно скочил и ударил с юмрук в долната устна дежурния лекар – 26-годишния д-р Тодор Банов. Наложило се спешно да бъде извикана полиция, като пациентът се е държал агресивно и с органите на реда.

Впоследствие раната му е обработена от дежурните лекари, поставена му е инжекция против тетанус и е консултиран с неврохирург. След това нападателят е отведен от полицията и е настанен в заведение за отрезвяване.

От ръководството на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) остро осъждат посегателството срещу лекари, още повече когато изпълняват съвестно служебните си ангажименти. И за жалост това не е първият подобен инцидент.

От сряда в Спешното приемно отделение ще бъде назначена въоръжена охрана, която ще осигури безопасни условия за работа за персонала, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. Това спешно се налага, тъй като отделението е сред най-натоварените звена в болницата и в него дневно се преглеждат по 60-70 пациенти, като 60-70% от тях се насочват за хоспитализация.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн