Приключи междуучилищното първенство по предприемачество и финансова грамотност

STZAGORA.NET

С финална игра приключи междуучилищното първенство по предприемачество и финансова грамотност, организирано от неформална група “Каузарите”. Събитието е част от проекта “Млад и зает”, финансиран по програма “Младежта в действие” чрез Националния център “Европейски младежки програми и инициативи”.

Домакин на състезанието беше Търговско-промишлената палата в Стара Загора. Във финала се включиха победителите от елиминационните училищни кръгове. След ожесточена двучасова битка първото място в надпреварата грабна Александър Колев от ПМГ “Гео Милев”. За да достигне до победата, той трябваше да премине успешно през Омагьосания кръг и Бързата писта – двата цикъла на образователната игра “Потоци пари”, създадена от световноизвестния автор на литература за финансова грамотност Робърт Кийосаки. Почетни места в състезанието заеха още Мариус Стоянов (ТГ “Княз Симеон Търновски”), Пламен Георгиев (ПГЕ “Джон Атанасов”), Петя Колева (ГПЧЕ “Ромен Ролан”) и Ивайло Миланов (ПГСАГ “Лубор Байер”). Всички те получиха поощрителни награди, предоставени от Търговско-промишлената палата, Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА.

Победителят Александър Колев си тръгна и с най-ценното отличие, заложено като награда в проекта “Млад и зает” за победителя от турнира – самата игра “Потоци пари”, на която той успя да победи конкурентите във финалния ден.

С края на състезанието “Каузарите” навлизат в заключителната част на своята младежка инициатива. Предстои да се проведе дискусия с бизнеса и с местната власт за обсъждане на мерки за насърчаване на младежката заетост, както и да се връчат Youthpass-сертификати на всички участници в дейностите по проекта.

Инициативата на младежите е подкрепена от Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата, Клуба на работодателя, Граждански клуб ЛИПА и Областната администрация.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн