Община Казанлък намали цените на услугите в Гробищния парк

STZAGORA.NET

По предложение на Община Казанлък Общинският съвет прие на първо четене нова Наредба № 25 за гробищните паркове. В нея се въвеждат значително по-ниски цени на услугите, които се извършват в Гробищния парк. Така с новата наредба ще се облекчи значително финансовата тежест за гражданите, когато изпращат в последния им земен път своите близки, роднини, приятели.

Старата наредба действа от 2002 г., а от 2003 г. са в сила цените на услугите на територията на Гробищния парк, приети от тогавашния Общински съвет.

Новата Наредба № 25 има значително по-голяма социална функция от съществуващата досега и именно това бе една от основните цели на общинската администрация, предлагаща отмяна на старата и приемане на нова Наредба № 25. Тя е съобразена и с Наредба № 2 от 21 април 2011 г. на Министерството на здравеопазването за здравните изисквания към гробищните паркове, погребението и пренасянето на покойници.

ОбС реши второто четене на наредбата да стане на следващото заседание на съветниците през месец декември.

На снимката: Гробищния парк в Казанлък бе коренно променен, след като от 1 юли 2013 г. стопанисването му се пое от Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“. На старото и на новото гробище са изградени нови чешми. Гробищният парк все повече придобива вид, достоен за паметта на починалите на казанлъчани близки, роднини, приятели.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн