Областният управител: Сградата на Музея на религиите е държавна собственост от 1927 г. и културна ценност от национално значение

STZAGORA.NET
Утре, 29 ноември 2013, ще се проведе следващото съдебното заседание за разглеждане делото за собствеността на Ески джамия в Стара Загора. Областният управител в Стара Загора Живка Аладжова, като представител на държавата, по пълномощие на Министъра на регионалното развитие представи на предходно заседание писмено становище до председателя на Окръжен съд – Стара Загора по гражданско дело № 1193/2012, образувано по повод искова молба с правно основание 108 от Закона за собствеността, подадена от пълномощник Главно мюфтийство на мюсюлманското изповедание в България.

Позицията на Областния управител на насроченото съдебно заседание ще бъде защитена от Ваня Панова, главен юрисконсулт на Областна администрация

Имотът е актуван с Акт за публична държавна собственост с предоставени права на Министъра на културата. От 1927 година е обявена за народна старина и има статут на недвижима културна ценност с категория „национално значение”. Като такава е държавна собственост по силата на закона. На утрешното съдебно заседание се очаква да бъдат разпитани свидетели по делото.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн