Изработена е нова карта на Аязмото, обхващаща 9 квадратни километра площ

STZAGORA.NET
На 2 декември 2013, понеделник, от 18:00 ч. в залата на Туристическо дружество „Сърнена гора“, бул. „Цар Симеон Велики“ 62, „Спортен клуб Сърнена гора – А2” ще представи пред медиите създадената нова и разширена карта на парк „Аязмото“, която обхваща 9 кв.км площ. Картата ще бъде общодостъпна в интернет и ще разполага с предварително изготвени маршрути за спортно ориентиране или излети в парка с различна степен на трудност.

Картата е изработена по проект „Опознай Аязмото, за да го опазиш”, финансиран по дарителската програма на “Загорка” АД – “Загорка зелен фонд”, в партньорство с Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора”.

Общата стойност на проекта е 13 500 лв., дарение по програма “Загорка зелен фонд”. Срокът за изпълнението му бе 5 месеца.

Описание на проекта: Изграждане на система от постоянни контролни пунктове в парка, отбелязани на картата, чрез които гражданите могат да съставят свободни маршрути за излети и посещения. Провеждане на обучения и демонстрации за работа с компас и карта, и организиране на състезания по ориентиране.

Целевата група на проекта са всички посетители на парк „Аязмото“ – възрастни хора, семейства, младежи, ученици и деца, чието посещение ще придобие нов смисъл и цел. Младите хора, които искат да спортуват в района на парка, ще открият нови места за посещение, а семействата ще намерят повод за общи изживявания и приключения по време на движението по свободните маршрути. Това би създало една по-голяма близост между родителите и техните деца.

Картата може да ползва и екоорганизациите в Стара Загора, които ще бъдат улеснени при предварителната подготовка и организирането на акции за почистване на парка.
#

социални бутони

1 коментар on “Изработена е нова карта на Аязмото, обхващаща 9 квадратни километра площ”

  • лазарин ранчев wrote on 29 ноември, 2013, 20:01

    в картата посочете водоизточниците, ММетоди Кусев чрез тях направи “Ахмак байр” – Аязмо. Водата там е жизнено необходима. Ако не знаете – питайте. И чешмите на върха ги помним.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн