Отложиха делото за Ески джамия за края на ноември. На митинга пред съда се спречкаха за микрофона

STZAGORA.NET

Трети състав на Окръжния съд в Стара Загора отложи делото за собствеността на Ески джамия. Основанието за това стана фактът, че юрисконсулт на Община Стара Загора, която е собственик на имота, бе конституиран като трета страна-помагач от страната на ответника. Но се оказа, че юристът не е запознат с материалите по делото. Поради което съдия Трифон Минчев му даде възможност да се запознае с тях до 29 ноември. Следващото съдебно заседание ще се проведе от 10.30 часа на тази дата, произнесе се съдията, с което днешното заседание приключи.

В съдебната зала наблюдаващи делото от страната на ищеца си размениха реплики на турски език, което предизвика след закриването на заседанието общинският съветник Маноил Манев да коментира с недоволство случката.

По-сериозен конфликт се разигра пред сградата на Окръжния съд, където за втори път след 4 октомври патриотични организации организираха мощен протестен митинг със стотици участници. Повечето от вдигнатите лозунги, плакати и транспаранти бяха от структури на НФСБ от цялата страна, както и от масово присъстващи членове на “Група за истината за Стара Загора” във Фейсбук.

Проблемът бе, че партийни оратори окупираха микрофона и не позволиха достъп до него на известната от февруарските протести старозагорска активистка Станислава Канева. В резултат на което тя и нейни сподвижници вдигнаха приличен скандал на организаторите на митинга. “Ние сме старозагорци и искаме думата. Недопустимо е да ни я отказвате!”, аргументира се Канева, като за минута-две емоциите бяха на път да излязат от контрол, но бяха туширани от представителите на реда.

Забелязаха се вдигнати и едно-две знамена на ВМРО-БНД, чийто зам.-председател Кристиян Петков присъстваше на митинга. Встрани, до сградата на Окръжния съд, се бе събрала и малка група от партия “Атака” – Стара Загора, предвождана от лидера й Михаил Михайлов.


Спречкването за микрофона - 1

Спречкването за микрофона - 2

#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн