ОДМВР–Стара Загора ще отбележи професионалния празник на полицията 8 ноември с Дни на отворените врати

STZAGORA.NET
На 5 ноември (вторник) от 10.30 ч в сградата на ОДМВР – Стара Загора ще бъде официално открита организираната с помощта на клуб „Традиция” изложба „Оръжието на българския полицай”, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция. По случай предстоящия празник на българските полицаи своя поздрав към тях ще поднесат децата от детска градина „Ян Бибиян”. Изложбата ще бъде отворена за свободно посещение от граждани всеки ден до 8 ноември от 12:00 до 15:00 ч.

Също на 5 ноември (вторник) от 11:00 ч на стрелбището на ОДМВР – Стара Загора ще бъде проведен турнир по стрелба „Св. Архангел Михаил” за всички присъстващи и желаещи журналисти. Той предвижда прецизна стрелба от разстояние 25 м с пистолет „Марголин”.

На 6 ноември (сряда) от 13:30 ч във Второ РУП – Стара Загора ще бъде проведен турнир по стрелба за служители от ОДМВР.

На 7 ноември от 14:00 ч в киносалона на ОДМВР ще бъде проведен форум „Младежка безопасност”. Инициативата се организира съвместно с Младежки общински съвет – Стара Загора и е насочена към подобряване безопасността в училищната среда чрез намаляване насилието сред младите хора и насърчаване на активното им отношение към рисковете, които ги заобикалят. Представителни групи от училищните общности ще презентират пред имащите отношение институции отпадналите, преодолените и новопоявилите се рискове, застрашаващи сигурността им, и ще направят своите предложения за повишаване на сигурността на младежката среда.

На 8 ноември от 9.00 до 11.00 ч в полицейските управления в Старозагорска област по традиция ще се проведе “Ден на отворените врати на полицията” – децата от детските градини и училища ще имат възможност да посетят дежурните части, помещенията за задържане, да се запознаят отблизо с полицейската сила и техника. Посещението си в полицията те ще приключат с участието си във викторина на тема „Пътна безопасност” и посещение на изложбата „Оръжието на българския полицай”.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн