Поздравление на Областния управител Живка Аладжова по случай Деня на народните будители

STZAGORA.NET
На 1-ви ноември от 11 часа Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова ще се включи в тържествената церемония за Деня на народните будители. Тя ще поднесе венец пред паметника на първия старозагорски митрополит Методий Кусев.

Областният управител поздравява жителите на област Стара Загора по случай Деня на народните будители:

На 1-ви ноември изразяваме почит към делото на книжовниците, просветителите, радетелите на българската духовност, борците за национално освобождение, запазили ценностите и морала на българската нация през вековете. Музеите и библиотеките в област Стара Загора са съхранили свети имена на народните будители, чиито завети и днес предизвикват вълнение и преклонение. Всяко населено място има своите будители и тържествено се прекланя пред паметта на златоструя от достойни люде. Наш дълг е родолюбието им не само да го пренесем като историческа памет, а и да е основа за съвременните процеси, за които черпим силата, за да се чувстваме горди българи, поддържайки европейските идеали. Това днес можем да го постигнем обединени, заедно с усилията на учителите, дейците на културата и науката, читалищните деятели, свещениците, композиторите, драматурзите, писателите, журналистите, художниците… с пазителите на българската духовност. И трябва да успеем! Честит празник!

В навечерието на празника Живка Алажова се срещна и разговаря по покана на местното дружество на СБЖ в неформална обстановка, на чаша вино, с журналистическата колегия в Стара Загора. Срещата се проведе в ресторант “Тангра”:

#vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн