Тиквената работилница на „Различният поглед“ заработи с пълна пара в навечерието на Хелоуин

STZAGORA.NET

14 младежи се събраха снощи в „Къщата на Арх. Димов“ на ул. “Сава Силов” 37 в Стара Загора и задействаха с пълна пара тиквената работилница на Сдружение “Различният поглед“. Работилницата се реализира по проект „Младежка Арт Зона“ към програма „Младежта в действие“ на Европейската комисия и е част от приготовленията на Сдружението за празника Хелоуин.

В работилницата участваха младежи от инициативната група по проекта, местни доброволци от различни гимназии, както и двама чужденци – полският доброволец Матеуш Щайнке и неговият приятел от Литва Мантус. Те помагаха за рязането на тиквените фенери, които ще украсяват двора на „Къщата на Арх. Димов“ в нощта на Вси Светии.

За празника на 31 октомври, четвъртък, Сдружението ще декорира пространстовото като „Къща на духовете“ и ще приветства всички маскирани деца и младежи, които искат да се забавляват. Матеуш Щайнке ще покани още няколко чуждестранни доброволци и гости по линия на проект „Културен шейк“, финансиран от Младежката банка, Стара Загора – дарителска програма, инициирана от Обществения дарителски фонд и група местни младежи. Чуждестранните гости ще споделят своя опит в компанията на чай, „страшни коктейли“ и домашно приготвени тиквени сладки по рецепти от различни страни. Всеки ще разказва за начините, по които Хелоуин се отбелязва по света. Матеуш е подготвил и няколко „страшни“ късометражни филма, които ще бъдат представени на първия етаж на Къщата от 20:00 ч. до 21:30 ч

От 21:30 ч. ще започне и Хелоуинското винил парти в мазето на Къщата, където DJ Емануил Христов ще се вихри с неговата безценна колекция от плочи. Очаквайте още шаш-арт инсталации, страшни фокуси, „блатен бар“ и други изненади.

От 11:00 ч. до 16:00 ч. в четвъртък „Къщата на Арх. Димов“ ще бъде отворена и за децата, които желаят да се маскират за Хелоуин. Още инфо за събитието можете да намерите във фейсбук профила на Сдружението.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн