135 години отбеляза „Арсенал“ АД – Казанлък

STZAGORA.NET

Най-голямото казанлъшко предприятие „Арсенал“ АД чества днес своя празник – 135 години от началото на оръжейното производство в България.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и заместник-кметът Петър Косев уважиха празника на дружеството, провело се на фирмения стадион. Кметът Галина Стоянова поздрави всички арсеналци – ръководния екип, начело с изпълнителния директор Николай Ибушев, настоящите и бивши работници и служители на предприятието. Тя подчерта, че през тази година се навършват 135 години от създаването на Община Казанлък като административна структура и 135 години от началото на предприятието, което се е превърнало през годините в стожер на икономиката и промишлеността в града, в региона и на национално ниво.

Кметът подчерта приноса на общинските съветници от групата „Експерти за Казанлък“, която се ръководи от Николай Ибушев и включва специалисти от дружеството. В тяхно лице местното самоуправление има доказани професионалисти и високоотговорни представители в местната власт, които милеят за своя град и работят за неговото развитие.

На трето място кметът подчерта социалната политика, която провежда „Арсенал“ АД – за децата на работниците и служителите вече 80 години работи детската градина, осигурено е здравно обслужване за работещите тук, има фолклорен ансамбъл, футболен клуб, чудесна почивна база на морето. Придобивки, които ръководството е съхранило и развило в годините на развитие на предприятието.

По случай празника кметът Галина Стоянова подари на дружеството в лицето на изпълнителния директор Николай Ибушев картина, свързана с най-красивия национален символ и запазен знак на Казанлък и региона – розата, прекрасна „Розоберачка“ на художничката Веса Вълова.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн