Стара Загора посрещна делегации от Сърбия и Русия за празника 5 октомври

STZAGORA.NET

Делегациите от сръбския град Крушевац и от руския Сызрань проведоха днес следобед срещи с общинското ръководство и представители на Общинския съвет в Стара Загора.

Председателят на ОбС Емил Христов и зам.-кметът Иванка Сотирова представиха основните насоки на развитие на общината и философията на нейното управление под ръководството на кмета Живко Тодоров.

Бяха обсъдени важни теми от политико-икономическото състояние на региона и града, както и възможностите за сътрудничество в областта на бизнеса, културата и спорта. Представителите на трите града споделиха общи позиции по отношение на вижданията си за бъдещите насоки на развитие на своите общини.

В дискусията се включиха и общинските съветници Мариана Кръстева, Илия Златев, Кристиан Петков, Тихомир Томов, Станислав Стойчев, Радка Михайлова и Михаил Михайлов, участници в Председателския съвет на ОбС. Делегацията от побратимения Крушевац е начело с кмета Братислав Гашич, а в състава на делегацията от Сызрань са заместник-кметът Юрий Овчинников и бизнесменът Владимир Бичков.

Гостите разгледаха и зала „П.Р. Славейков“, изградена на принципа на публично-частното партньорство, в която се провеждат заседанията на общинските съветници.

По-късно те посетиха курортното селище Старозагорски минерални бани. Утре гостите ще се включат в празничните прояви по повод 5 октомври – Деня на Стара Загора.

В състава на делегацията от Сызрань са заместник-кметът Юрий Овчинников (вляво) и бизнесменът Владимир Бичков


Делегацията от побратимения Крушевац е начело с кмета Братислав Гашич (вдясно)


#gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн