Старозагорци оцениха високо европейските средства в областта за периода 2007-2013 г.

STZAGORA.NET

Повече от 300 граждани посетиха поредицата от открити приемни с изнесен информационен щанд, които Областен информационен център – Стара Загора проведе за времето от 10 до 19 септември. Открити информационни щандове бяха организирани на 10 и 12 септември пред офиса на ОИЦ, на 16 септември в ОУ „Христо Ботев“, с. Опан и на 19 септември пред сградата на община Опан.

В рамките на инициативата „Първите седем години на България в ЕС” експерти от ОИЦ – Стара Загора проведоха допитване за осведомеността на гражданите от област Стара Загора за реализирани проекти с европейски средства и представиха най-значимите за региона. По – голяма част от анкетираните граждани от Стара Загора и Опан потвърдиха, че са достигали до тях европейски средства и споделиха своите добри впечатления от реализирани проекти, допринесли за обновяване на градската среда и подобряване качеството им на живот.

Като най-разпознаваема участниците в допитването в Стара Загора и Опан отличиха Оперативна програма „Регионално развитие”, чрез която общините имат възможност да подобрят и рехабилитират градската среда и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, чрез която заетите и незаети лица могат да повишат познанията си по различни професионални теми или да придобият допълнителни умения и компетенции.

Всички посетители на откритите приемни на Областен информационен център – Стара Загора получиха като подарък рекламни материали от вече реализирани в областта с европейски средства проекти.
* * *
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн