Потушиха пожара край Казанлък в 20.30 часа

STZAGORA.NET

В 20.30 ч. е потушен пожарът, възникнал днес, 24 септември, в района на полигон „Тюлбето“ край Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбарата. В овладяването на огъня са се включили 100 военнослужещи с 6 специализирани машини от военни формирования 22180 и 54890 – Казанлък, и 2 противопожарни автомобила на регионална служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Стара Загора. Около 19.30 ч. е останало да гори малко огнище в дерето, северно от височина “Каракос”, на 3 км източно от Казанлък. На билото на височината е направена голяма просека, която възпрепятства проникването на огъня.

В 20.30 ч. пожарът е потушен. За наблюдение на района ще останат 12 военнослужещи с 1 противопожарна машина и друга специализирана техника от военно формирование 22180 – Казанлък.

Пожарът е възникнал около 10.30 ч. при стрелба с автомат „Калашников“ в района на мишенното поле на полигон „Тюлбето“ край Казанлък по време на планирана стрелкова тренировка на подразделения от военно формирование 54 890 – Казанлък. Веднага се е задействала модулна група със специализирана техника за овладяване на огъня, но силният вятър е възпрепятствал неговото потушаване.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн