Напълно е овладян пожарът в местността „Каракос“ край Казанлък

STZAGORA.NET
Напълно е овладян пожарът, който вчера избухна в местността “Каракос” източно от Казанлък. Опожарени са около 1800 дка гора, храсти и трева. Няма пострадали хора, не са засегнати сгради.

Тази сутрин Община Казанлък отново осигури храна и вода на 150 огнеборци – пожарникари, военнослужащи, горски служители, общински служители, които гасиха последните огнища.

На 24 септември, незабавно след подаването на сигнала за пожар, кметът на община Казанлък Галина Стоянова свика Кризисния щаб и започнаха незабавни действия по локализиране и овладяване на огъня, който тази сутрин вече е напълно потушен.

Кметът Галина Стоянова изказва своята благодарност на директора на Областно управление на ПБЗН – стара Загора комисар Стоян Колев, на началника на РУ ПБЗН – Казанлък Анчо Шишков, на бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61 Стрямска Механизирана бригада-Карлово, на „Арсенал“ АД, на Държавно горско стопанство – Казанлък и Държавно горско стопанство – Горно Сахране, на кметовете и доброволците от с. Овощник и с. Черганово, на доброволците от Казанлък, на всички военнослужащи от Военните формирования в Казанлък, на пожарникарите, служителите и гражданите, които се включиха в борбата с огъня и денонощно се бориха за овладяване на пожара.

По повод изгорелите кошери от пчелина на Иван Няголов, кметът на Община Казанлък разпореди да бъде изготвен протокол за нанесените от огъня щети и Община Казанлък ще се обърне към Министерството на отбраната да покрие щетите. Ако оттам не се отзоват, Община Казанлък ще направи предложение към Общински съвет-Казанлък за отпускане на еднократна помощ на собственика на пчелина.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн