Професионалния си празник отбелязват днес и старозагорските пожарникари

STZAGORA.NET

От 10:00 ч днес пред сградата на РСПБЗН – Стара Загора ще бъде честван Професионалният празник на българските пожарникари. Началото ще бъде дадено с приветствие от началника на ОУПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев и началника на РСПБЗН – главен инспектор Антон Колев. Ще бъдат наградени отличилите се през годината с високи резултати и професионални успехи огнеборци. В програмата са предвидени демонстрации на възможностите на противопожарната техника от служители на РСПБЗН – Стара Загора и група „Спасителна дейност” при ОУПБЗН. Присъстващите ще наблюдават спасителна акция за:
1. „Изваждане на пострадал човек при ПТП от автомобил”, действия с хидравлични инструменти за отваряне на вратата и обръщане на тавана на МПС;
2. Гасене на симулиран пожар на леснозапалима течност по различни способи, чрез прахов пожарогасител и противопожарно одеяло;
3. Действие на дежурната смяна при гасене на пожар на височина. „Построяване на водопроводна шлангова линия по автомеханична стълба за гасене на пожар в горим покрив на височина”.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн