Заради причинено неудобство на съседите е санкциониран собственик на шест котки в Стара Загора

STZAGORA.NET
В Стара Загора санкционираха гражданин за отглеждане на шест котки в апартамент, което създавало неудобство на съседите и животните. Инспекторите от общината са констатирали, че те не са записани в книгата за собственици при домоуправителя. Според Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на общината, отглеждането на животни компаньони в сгради в режим на етажна собственост става при изпълнение на съответните нормативни актове и без да създава неудобство на непосредствените съседи. Освен това всеки собственик или обитател трябва да впише в книгата за собственици притежаваните или взетите за отглеждане животни.

По същата наредба представителите на общинския инспекторат са съставили актове за установяване на административно нарушение (АУАН) и за замърсяване на околната среда при отглеждане на селскостопански животни в населено място на общината, както и за разходка на куче без административен паспорт.

През периода 1–9 септември 2013 г. в резултат на извършените проверки са съставени 56 констативни протокола и 19 АУАН.

Заради нарушения на различни общински наредби граждани са били санкционирани за чупене на клони при бране на орехи, за завземане на общинска площ и извършване на търговска дейност без разрешение, за разлепване на рекламни материали на нерегламентирани места, за дейности, предизвикващи шум и нарушаване спокойствието на гражданите.

Девет души са били санкционирани с АУАН и са им изготвени протоколи с предписания за извършване на амбулантна търговия със спиртни напитки, зеленчуци, текстилни изделия, плодове и балони без разрешение от Община Стара Загора.
#vvv

социални мрежи

1 коментар on “Заради причинено неудобство на съседите е санкциониран собственик на шест котки в Стара Загора”

  • заралия wrote on 21 септември, 2013, 21:15

    А как можем да сакнционираме с АУАН присъстващ пиян ползвател на общо отчетно събрание, който с поведението си и непремерени изказвания проваля Общото отчетно събрание?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн