Ремонтите в училищата в община Казанлък завършват в срок

STZAGORA.NET
Две нови яслени групи в града и още една група в с. Кънчево ще приемат деца през новата учебна година

Броят на учениците от община Казанлък за учебната 2013/2014 учебна година е 7663. Те ще се обучават в 27 училища, от които 22 общински и 5 държавни, и 1 обслужващо звено .

На 16 септември за първи път ще прекрачат прага на училище 716 първокласници. За новата учебна година броят на първокласниците в община Казанлък е повече в сравнение с миналата година. В първия учебен ден всеки един първокласник ще получи от кмета на община Казанлък Галина Стоянова подарък книжка със стихове.

През летния период в много от училищата в община Казанлък са извършени ремонтни дейности със средства на делегираните бюджети и от местния бюджет.

От капиталовия списък на Община Казанлък в срок приключват ремонтите в ОУ “Св.св. Кирил и Методий” гр. Шипка. Изпълнител бе „Лат Строй“ – София, избран след проведена обществена поръчка. Според директора на училището Татяна Шаханова ремонтът на покрива е очакван повече от 20 години, но едва това ръководство на Община Казанлък откликва на молбата й за извършване на неотложните дейности.

С ремонтиран и подновен покрив ще започне новата учебна година и ОУ „Христо Ботев“ – с. Енина. Ремонтът приключва до края на тази седмица.

Дългоочакван и крайно необходим бе ремонтът и на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в с. Копринка. Той стартира на 13 август и в първия учебен ден на учебната 2013-2014 година учениците ще влязат в напълно обновената училищна сграда. Реконструкцията е изпълнена по проект на Община Казанлък, спечелен по Проект „Красива България“ (ПКБ) към Министерството на труда и социалната политика. След проведена процедура по ЗОП изпълнител на дейностите е Кооперация „Синвекс“ – Стара Загора. Стойността на проект „Ремонт и реконструкция на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Копринка“ е 179 779 лв., като 89 890 лв. са собствено финансиране от бюджета на Община Казанлък, а МСТП финансира останалите 89 889 лв.

Всички училища на територията на община Казанлък започват нормално новата учебна година.

През учебната 2013/2014 година в община Казанлък ще има три средищни училища – в гр. Шипка, с.Енина и с. Овощник, като е осигурен транспорт за децата и учениците, които живеят в населени места, в които няма детска градина и училище.

Във всяко училище е осигурено храненето на учениците.

През новата учебна година възпитанието и обучението на 2165 деца от община Казанлък ще се осъществява в 29 детски заведения. Две нови яслени групи са открити в ЦДГ №17 и ЦДГ №2 , които са преобразувани съответно в обединени детски заведения. Предстои откриването на още една група в ЦДГ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кънчево.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн