Алберто Лоузейро и “Берое” се разделиха по взаимно съгласие

STZAGORA.NET
BEROE.BG
Днес полузащитникът Алберто Лоузейро и ПФК “Берое” се разделиха по взаимно съгласие. Разтрогването е продиктувано от изричното желание на футболиста да лекува своята тежка травма в родната си Португалия, което изисква дълъг период от време.

Алберто изрази своето категорично желание да се върне в старозагорския отбор след успешното възстановяване.

Ръководството и всички от ПФК “Берое” пожелават на Лоузейро успешно лечение и възстановяване. Очакват възможно най-скоро той отново да защитава цветовете на нашия клуб така, както винаги го е правил още с пристигането си в Стара Загора.

Както е известно Лоузейро получи своята контузия в мача срещу ЦСКА от пролетта на миналото първенство и се възстановяваше в Португалия. След направен наскоро ядрено-магнитен резонанс обаче се оказа, че контузията му е по-сложна от предвиденото – скъсана е предна кръстна връзка и се налага хирургична интервенция, която ще бъде извършена в чужбина.

Алберто Жоао Ферейра Лоузейро е роден на 22 ноември 1982 година в Сантяго до Касем. Висок е 174 см и тежи 70 кг.

Започва футболнта си кариера в “Падернензе”. След това преминава през “Фарензе” (Португалия), “Олянензе” (Португалия), “Операрио” (Португалия), “Лулетано” (Португалия), “Шавеш” (Португалия), “Лулетано” (Португалия) и “Арис” (Лимасол, Кипър).

Сезон 2011/2012 започва в третодивизионния “Лулетано” (трето ниво на португалския футбол), а през зимната пауза преминава в “Арис” (Лимасол). Там взима участие в 15 мача – в девет започва като титуляр, а в шест влиза в игра, без да отбелязва гол.

За “Берое” изиграва 30 мача. Носител е на Купата на България за 2013 г.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн