Предстоящо: Първа копка по проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора”

STZAGORA.NEТ

Мястото, където ще бъде направена първата копка по проекта във вторник. Снимка https://maps.google.com/

Първа копка по Проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора” ще направят ръководството на Община Стара Загора и представители на ДЗЗД „ПИ ЕС”. Събитието е на 27 август (вторник) в 14.00 ч. на североизточния ъгъл на бул. “Княз Батенберг” и бул. “Ген.Столетов”.

Основните обекти, които ще бъдат изцяло обновени в първия етап на проекта, са две от най-натоварените улици в Стара Загора, свързващи източния и западния край на града – ул. «Ген.Столетов» от ул. «Д-р Т.Стоянович» до бул. «Крайречен» с обща дължина 2533 м и ул. «Христо Ботев» от ул. «Одринска епопея» до бул. «Крайречен» с обща дължина 2960 м.

Сред другите по-големи обекти са:

* улица и междублоково пространство между ул. ”Ген. Столетов” №100, ул.”Граф Игнатиев” № 51, 53 и ул.”Подполковник Калитин”№ 79,85 където има обществени сгради, игрище и подземни гаражи;
* междублоково пространство между ул.”Христо Ботев”, ул.”Любен Каравелов”, ул.”Стефан Караджа” и ул.”Братя Жекови”- където има жилищно строителство, подземни гаражи и обществено обслужване;
* Градина „Берое” (до бившия едноименен завод за роботи).

Проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“ е за близо 10 млн. лв. и е финансиран по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.4-09/2012/026 от 20.05.2013 г. между Община Стара Загора и УО на Оперативна програма „Регионално развитие (2007-2013).

Целият проект включва пълно обновяване на три основни улици и 22 междублокови пространства, с цел подобряване на физическата и жизнена среда в Стара Загора. Безвъзмездното финансиране е по Оперативна програма „Регионално развитие”, като съфинансирането от страна на общината е само 5%.

Срокът на изпълнение е 24 месеца.
#

сподели ме

1 коментар on “Предстоящо: Първа копка по проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора””

  • Елена wrote on 29 август, 2013, 13:13

    Ако не е включено междублоковото пространство между блоковете и улиците Братя Жекови и Славянски, Патр. Евтимий и Л.Каравелов, не е зле да влезе в плана за подновяване. Живеем на 5 мин. от Центъра на Стара Загора, а газим кал като на село. Все пак и ние си плащаме данъците като всички останали.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн