Пожар избухна и в близост до село Змейово

STZAGORA.NET

Пожар избухна в близост до ЖП моста (Римския мост), който минава над пътя Стара Загора–Казанлък. Засегнатият участък е преди отбивката за село Змейово, като на място са кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов, кметският наместник Никола Пеев и др. В момента четири коли на РСПАБ гасят огъня, като най-вероятната причина за него е скъсан далекопровод. Към момента не може да се направи точна преценка на засегнатата площ, тъй като тя е високо на склона. Очакванията са пожарът да се разрасне през следващите часове, тъй като местността е с иглолистна и широколистна гора.

40 дка борова растителност, 30 дка широколистна растителност и около 100 дка треви и храсти (общо 170 дка) е засегната от пожара площ. Огнеборците са подпомогнати и от 15 души доброволци от поделението в Змейово. Опасност за населението няма.

Пътят Стара Загора Казанлък не е затворен, но движението е ограничено, като е организиран пропускателен режим за автомобилите. Продължава да се движи и ЖП транспортът.

Кметът Живко Тодоров разпореди да бъде осигурена минерална вода и храна за всички, които участват в гасенето на пожарите.

Към момента (13.30 часа) пожарът е локализиран.

Още два пожара, сигнали за които са подадени на тел. 112, са възникнали в селата Пъстрово и Остра могила.

Локализирани са другите два пожара – над кв. „Три чучура-север” и на сметището на Мандра баир, където сутринта ръководството на Община Стара Загора изпрати четири водоноски. Предстои и засипване с пръст на сметището, където има нови възпламенявания.

Въздухът над Стара Загора остава чист, съобщиха от Регионалната екоинспекция (РИОСВ).
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн