“Различният поглед” събра млади рок таланти по повод Деня на младежта

STZAGORA.NET

На 16-ти август по повод Международни ден на младежта Сдружението за съвременно изкуство и култура “Различният поглед” събра младежки рок групи на отворено прослушване за участие в шестия Ежегоден младежки фестивал на изкуствата “Различният поглед”, който ще се проведе от 20 до 22 септември т.г. Прослушването се проведе на сцената на Летния театър и беше с вход свободен. Участваха 4 младежки рок банди и детско-юношески джаз-балет „Каприз“. Членовете на най-ярко представилата се банда – “Алтея”, бяха призовани от „Различният поглед“ да направят своето първо авторско парче до началото на септември, което да им осигури участие на сцената на фестивала.

По-късно вечерта, с падането на мрака, на специално подготвен подвижен екран бяха прожектирани няколко епизода от руската анимация „Ну, погоди!“, по идея на член на инициативнат младежка група, подготвяща събитието. Анимациите зарадваха както младежите, така и най-малките гости на събитието и техните родители.

В подготовката и реализацията на прослушването участваха доброволците на Сдружението по Европейска доброволческа служба Матеуш Штайнке (Полша) и Джордж Тротър (Англия), които отговаряха най-вече за снимковото и видео документиране. Участие взеха и доброволци на Сдружение ИМКА, Габрово, които специално бяха дошли по повод безплатното неформално обучение по МИКЦ “Различният поглед” на тема „Организиране на младежко събитие“.

Деня на младежта се реализира благодарение на проект „Младежка Арт Зона“, финансиран по програма Младежта в действие и Младежки информационно-консултантски център, финансиран от Национална програма за младежта.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн