Шест марки бира на „Загорка“ взеха златни медали за качество на Monde Selection

STZAGORA.NET
Отличени сред над 2300 продукта от цял свят са Загорка, Zagorka Rezerva 2012, Ариана, Ариана Радлер, Ариана Тъмно и Stolichno Bock

За поредна година продукти от портфолиото на „Загорка“ АД получават международно признание за своето качество. Шест от марките на компанията – Загорка, Zagorka Rezerva 2012, Ариана, Ариана Радлер, Ариана Тъмно и Stolichno Bock бяха отличени със златни медали от Международния институт по качество Monde Selection. Отличията бяха излъчени сред общо 3234 участващи продукта от 89 страни от цял свят, а на церемонията по награждаването присъстваха близо 550 представители на 250 компании.

За оценката на продуктите, която продължава в рамките на 4 месеца, институтът си сътрудничи с най-добрите белгийски бирени експерти – професори, професионални дегустатори и химически инженери от INSTITUT MEURICE. Всеки продукт е оценяван поне от 8-членно жури. Всяка година се раздават медали в седем различни категории. Една от тях е Бири, води и безалкохолни напитки, в която се откроиха и марките на водещата българска пивоварна.

„Щастливи сме, че получаваме признание на международно ниво за високото качество на продуктите от нашето портфолио. Тези медали са поредното доказателство, че качеството е в основата на всичко, което правим – бирата, която произвеждаме, активностите и кампаниите, които реализираме, ежедневната ни работа. Това, което винаги ни е отличавало на пазара, е че произвеждаме висококачествени бирени продукти, които са разработени специално за българския консуматор в духа на иновациите и най-новите тенденции на пазара, защото сме водени от амбицията да създаваме марки бира, които остават в сърцата на българите“, коментира изпълнителният директор на „Загорка“ АД Николай Младенов.

Компанията участва за първи път в Monde Selection с марката Загорка през 1981 година. Оттогава насам печели общо 12 отличия, от които: 3 сребърни, 8 златни медала и голямата наградa – злато и трофей за качество (1985 г.). Пивоварната е представена и с други свои продукти – Ариана печели през годините общо 4 златни медала, Ариана Тъмно – 2, Ариана Радлер – 1. Столично се отличава със 7 приза, от които – 5 златни медала, един Grand Gold и трофей за качество, а Zagorka Rezerva с 2 златни медала. Всички грамоти и медали, спечелени през годините, могат да бъдат видени в музейната експозиция на пивоварната в Стара Загора – “Светът на Загорка”.

Тези постижения на пивоварната компания са доказателство, че „Загорка“ АД е водеща в иновациите, в развитието на марките от своето портфолио, както и че се придържа към амбицията си винаги да предоставя най-качествените продукти на българския потребител.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн