Съдят извършители на незаконна сеч в Стара Загора

STZAGORA.NET

При съвместна акция на екипи на „3S СОТ“ и полицаи от Второ РУП – Стара Загора на 2 август, в труднодостъпна местност над кв. Лозенец са задържани 3 лица с три каруци, пълни с около 2 кубика незаконно придобит дървен материал. Предишния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договор с частната фирма за охрана от посегателства на приблизително 3618 дка земи и гори общинска собственост.

Надвечер в полицейското управление е получен сигнал, че в гората на местността „Карасиврия” влизат 10 каруци с около 30 лица. Изпратеният на място полицейски екип задържа М.М. на 35 години от Стара Загора, В.Н. на 38 години и М.С. на 18 години.

Лицата са задържани във Второ РУП – Стара Загора за срок до 24 часа, а каруците са прибрани от служители на горското стопанство. Днес от ОД МВР съобщиха, че срещу задържаните е образувано бързо досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 235, ал.2, във вр. с ал. 1 от НК.

#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн