Казанлък: Стартира изграждането на водопровод и канализация в кварталите „Люляк“ и „Крайречен“

STZAGORA.NET
Първата копка е на 8 август (четвъртък) от 17.30 часа на ул.”Орфей”

Среща на кмета Галина Стоянова и специалисти от общинска администрация с жителите на кв. „Люляк“ през февруари 2013 г.

Очакваното от дълги години и през всички досегашни мандати изграждане на водопровод и канализация по ул. „Орфей“ в кв. „Крайречен“ и в кв. „Люляк“, както е популярна североизточна част на кв. „Кулата“, вече е факт.

На 6 август 2013 г. кметът на община Казанлък Галина Стоянова и избраният след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки изпълнител ЕТ „Стефко Миланов“ подписаха договор за изграждането на водопроводна и канализационна мрежа. Първата копка на обекта е на 8 август 2013 г. в 17.30 часа в кв. „Крайречен“.

Изпълнителят е казанлъшка фирма, която ще осъществи строителните дейности по няколко обекта по обществена поръчка „Изграждане на ВиК-мрежи в гр. Казанлък и населените места в община Казанлък“. Тези обекти са включени в Годишната инвестиционна програма на Община Казанлък за 2013 г., а кметът на общината и нейният екип проведоха срещи с живущите в двата квартала, където чуха желанията на гражданите и представиха плановете на Общината за изграждане на водопроводна и канализационна мрежа и за реконструкция на улиците.

Среща на Галина Стоянова и специалисти от общинска администрация с жителите на кв. „Крайречен“ през месец март 2013 г.

Стойността на дейностите в кв. “Крайречен” е 62 339 лв., а срокът за изпълнение е 30 дни, като три дни след подписването на договора изпълнителят е длъжен да представи график за изпълнение на предвидените работи.

Изграждането на водопровод и канализация по ул. „Тюлбенска“ – 1 част, и ул. „Люлякова градина“ – 1 част в кв. „Кулата“ – частта от Казанлък, по-известна като кв. „Люляк“, трябва да стане в срок от 60 дни. Стойността на дейностите са 102 772 лв. и също в тридневен срок от подписването на договора изпълнителят трябва да представи график на дейностите.

Останалите три обекта в Казанлък, които ЕТ „Стефко Миланов“ ще изпълнява по спечелената от него обществена поръчка, е изграждане на канализация на ул. „Радецки“ за 7668 лв., канализация на ул. „6-ти септември“ за 11 493 лв. и канализация на ул. „Оборище“ за 9669 лв.

Община Казанлък кани жителите на кв. „Крайречен и кв. „Люляк“ на 8 август 2013 г. от 17.30 часа на ул. „Орфей“ в кв. „Крайречен“ на първата копка за изграждане на водопровод и канализация. С това се дава стартът на дейностите, в резултат на които дългогодишната мечта на жителите на двата квартала ще се сбъдне, а Казанлък придобива все по-добър и съвременен облик.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн