Областният управител Живка Аладжова се срещна с новия директор на Държавната опера в Стара Загора Петко Бонев

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова се срещна с новия директор на Държавната опера Петко Бонев. Той представи краткосрочните си задачи, както и целите на своята програма за управление. Областният управител изрази подкрепата си към представените творчески проекти до края на годината и подчерта, че Стара Загора трябва да възвърне авторитета и позициите на Държавната опера.

Обществеността е с изострена чувствителност към изкуството и заслужава професионализма и нивото да са неизменна част от оперните проекти, каза още Аладжова. По думите й това се постига с много енергия, усърдие, креативност и екипна работа. Двамата обсъдиха проблемите в Старозагорската опера, както и мерките, които трябва да се вземат.

Новият директор сподели, че вече работи по реализиране на идейните си проекти и публиката ще има възможност да се наслади още през месец септември на добро предсезонно представление. Предстоят изненади за Деня на музиката и за Празника на Стара Загора. Бонев планира в края на ноември и национална премиера на оперен спектакъл.
* * *
Областният управител Живка Аладжова и началникът на ОУ ПБЗН комисар Стоян Колев обсъдиха обстановката по пожаро-аварийна безопасност в региона. Двамата очертаха оперативната ситуация и спазените технически изисквания при инцидентите в мъглижкото село Елхово и в община Братя Даскалови. Областният управител планира среща с кметовете на 11-те общини с оглед спазването на мерките в пожароопасния период по изпълнение на Областния план за защита при бедствия.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн