Старозагорци ще гледат лека атлетика от висок ранг БЕЗПЛАТНО на започващото утре 66-то Балканско първенство за мъже и жени

STZAGORA.NET
Ивет Лалова, Ваня Стамболова, Габриела Петрова, Георги Иванов, Денис Димитров, Митко Ценов, Мирела Демирева, Силвия Дънекова, Радослава Мавродиева и още много атлети от България и 11-те държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) ще се борят за балканските титли по време на 66-то Балканско първенство по лека атлетика за мъже и жени, което ще се проведе на 27 и 28 юли на стадион „Берое”.

Посетителите ще могат да наблюдават стартовете на всички звезди на българската лека атлетика на обновената атлетическа писта стадиона срещу напълно СВОБОДЕН ВХОД, а не както предварително бе обявено с билетчета от 2 лв.

Лекоатлетката Йорданка Донкова, която няма да успее да пристигне за откриването, изпрати писмо до организаторите – Община Стара Загора, БФЛА и СКЛА „Берое“, както и до участниците в Балканиадата.

Днес от 12.00 ч. в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе официалната откриваща пресконференция, в която ще участват кметът Живко Тодоров, Добромир Карамаринов, член на Съвета на Европейската атетическа асоциация (ЕАА), президент на (АБАФ) и председател на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и Роберт Емиян, европейски рекордьор на скок дължина (8.86 м) и президент на атлетическата федерация на Армения, както и представители на СКЛА „Берое“.

В Стара Загора се очаква да пристигнат Анелия Нунева, Стефка Костадинова и отборите от ОАЕ и Катар на Христо Марков и Илиан Пищиков, които ще участват в стартове извън класирането. За участие в първенството пристигат 400 атлети, заедно със своите треньори, журналисти и гости от всички 12 държави-членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Ще бъдат раздадени общо 60 комплекта медали за победителите в 30 дисциплини.

Церемонията по откриването започва в 15.30 ч. на 27 юли 2013 г. (събота) на стадион “Берое”.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн