Живка Аладжова направи оглед на пътя в Полски Градец, нуждаещ се от спешна рехабилитация

STZAGORA.NET

Областният управител Живка Аладжова направи оглед на отсечката в с. Полски Градец (община Раднево) по път II-55 Русе-Свиленград, който е част от Републиканската пътна мрежа. Пътният участък, дълъг 1696 метра, се нуждае от спешна рехабилитация.

Окаяното състояние на пътната инфраструктура може да доведе до сериозни последици за преминаващите, проблем е и за 460-те жители на селото, стана ясно по време на посещението на Аладжова в Полски Градец.

Тежкотоварните автомобили от няколко години причиняват промяна на конструкцията на къщите край платното и деформират оградите, видя губернаторката.

На огледа присъстваха кметът на селото Тончо Михов и началникът на Областно пътно управление – Стара Загора Петър Николов.

Михов е търсил неведнъж подкрепа за финансирането на ремонта чрез Община Раднево, но отговор от Министерството на регионалното развитие не е пристигал до днес. Петър Николов (на първата снимка, заедно с Живка Аладжова) многократно е информирал през последните три години Агенция „Пътна инфраструктура” за проблема, но безрезултатно.

Жители на селото споделиха с областния управител денонощните си тревоги, които причиняват преминаващите превозни средства. Иван Дракалиев, който живее от 20 години извън България, довери идеята си, касаеща предприемаческа инициатива, за да задържи и малкото млади хора, останали в Полски Градец. Но в Европа щом видели снимките от селото, се отказали категорично от договореното партньорството.

Областният управител Живка Аладжова очаква цялата преписка, изпращана неколкократно до АПИ, за да запознае с проблема министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн