Заработи обществен консултативен съвет към Областния управител в Стара Загора

STZAGORA.NET

Учредително съвещание на Обществен консултативен съвет към Областния управител Живка Аладжова се състоя днес в Стара Загора. Органът включва няколко десетки представители на синдикатите, неправителствени, граждански и младежки организации, както и експерти.

Амбицията на Областния управител е съветът да заседава поне веднъж месечно, като инициира дискусии и генерира позиции, становища и идеи за развитието на областта. В работата му ще могат да участват и граждани.

Живка Аладжова бе избрана за председател на обществения съвет. Ще я заместват бизнесменът Веселин Вълков от Граждански клуб „Липа” и Мирчо Христов от Младежкия форум за партньорства с местната власт.
* * *
Повече от два часа днес продължи първото заседание на Обществения консултативен съвет към областния управител. „Мотивите за създаване на този формат водят началото си от изразената  нееднократно политика на Правителството -  гражданите да поставят не само дневния ред със значимите  въпроси за хората, а и да  формират  становища по проблеми, да участват в процеса на  вземането на решения и да проследяват изпълнението им.”, заяви областният управител Живка Аладжова при откриването на съвета.

На работната среща бяха поканени всички 37 представители на институции, НПО, граждански организации, независими експерти, които предварително бяха подали заявление за представителство в деловодството на Областна администрация Стара Загора. От тях 36 се отзоваха на поканата. С пълно единодушие бе прието учредяването на Обществен консултативен съвет към областния управител с председател областният управител Живка Аладжова. За заместник-председатели бяха избрани Валентин Вълков от граждански клуб „ЛИПА” – Стара Загора и Мирчо Христов – младежки форум за партньорство с местната власт.
На дълго и обстойно обсъждане бе подложен проектът на правилата за устройството и дейността на обществения консултативен съвет.

„Нашите срещи няма да са формални. Аз съм отворена за диалог. Смятам, че е нормално понякога разговорите ни да са бурни, защото живеем в едно демократично общество. Нека съвместната ни работа да бъде изпълнена със съдържание. В мое лице, като човек и като представител на позицията, която заемам, вие имате съмишленик във всяка една ваша идея. Много разчитам на вашата чувствителност, чуваемост по наболелите обществените проблеми. Нека да си ги споделяме, да ги обсъждаме и да ги решаваме. Разчитам на вас и очаквам от вас конкретни идеи, позиции, предложения. Отварям широко вратата на областния управител към всички вас и така и към обикновения човек!”, заяви в края на заседанието областният управител Живка Аладжова.

В срок от 10 дни след днешното заседание до всички членове-учредители ще бъдат изпратени протокол и правилата за устройството и дейността на съвета в коригирания им вариант и с приетите изменения.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн