Проверете здравните си вноски през интернет, съветват от НАП

STZAGORA.NET
Проверете здравния си статус през интернет, преди да посетите офис на НАП. Съветът на приходната агенция е към всички българи, които се завръщат от чужбина за лятна ваканция или по друг повод.

За проверката е необходимо да влезете в сайта на НАП в интернет на адрес www.nap.bg, или директно на https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html, където са публикувани електронните услуги със свободен достъп. За тях не се изисква електронен подпис или ПИК и можете да направите “Справка за здравноосигурителния статус” след въвеждане на ЕГН на лицето или да ползвате „Здравноосигурителния калкулатор“, за да пресметнете дължимите здравни вноски и начислените лихви за посочения от Вас период, за който същите са дължими.

Само през месец юни над 2300 клиенти са направили справка за здравния си статус в офисите на НАП в Стара Загора и Казанлък, а други 1500 са подали деклрация обр.7, в която са декларирали, че ще внасят сами здравните си осигуровки.

Над 500 са новите потребители на Е-услугите на НАП, достъпни с електронен подпис и ПИК, за месец юни.

Клиентите могат да ползват и информационния телефон на НАП: 0800 17 800, на който българските граждани могат да получат подробна информация за здравния си статус, както и друга, касаеща правата и задълженията им към държавата.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн