Лятно кино идва с два филма в Стара Загора на 23 юли

STZAGORA.NET
На 23 юли Стара Загора ще стане част от кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“. На алеята с липите на бул. „М.М.Кусев“, до Общината, ще бъде монтиран екран и от 21.00 ч. ще бъдат показани два филма – “Скок” (30 минути) и “Джулай” (92 минути), съобщават организаторите от националната телевизия.

Късометражният „Скок“ е от филмите, участвали в Конкурса за късометражно кино на София Филм Фест.

Освен прожекцията екипът на БНТ ще заснеме репортаж за историята на лятното кино в Стара Загора и хората, свързани с тези спомени, който ще се излъчи на следващата сутрин по Канал 1.

Целта на кампанията е да бъдат съживени летните кина и да бъде възстановена културната инфраструктура в градовете. Очаква се кметът на Стара Загора Живко Тодоров да прегърне идеята на инициаторите.

Лятното кино на открито е резултат от сътрудничеството между Община Стара Загора и БНТ.
* * *
„ДЖУЛАЙ”, 98 мин.
След дълга раздяла приятелките Дана и Джу решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат „Джулай морнинг“ на морския бряг. По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва – пътуване, музика, море, смях. Но дали всичко може да бъде като преди 20 години?

Награди и номинации:
Moscow ‘12 – Nomination for „Golden St. George” (Kiril Stankov)
Премиера: 10.05.2013
Времетраене: 98 минути
Сценарист: Кирил Станков
Режисьор: Кирил Станков
В ролите: Параскева Джукелова, Димитър Терзиев, Стефан А. Щерев, Ицхак Финци, Филип Аврамов, Ованес Торосян, Яна Титова, Касиел Ноа Ашер, Кирил Ефремов, Полин Лалова
Оператор: Рали Ралчев
Продуцент: Кирил Кирилов, Галина Тонева

„СКОК”, 30 мин.
Късометражният филм “Скок” на режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева беше отличен на престижния Международен фестивал за късометражно кино в Клермон Феран, Франция. Филмът бе показан на последния кинофестивал “Златната роза” във Варна, както и на тазгодишното издание на София Филм Фест.

Сценарий: Кристина Грозева и Петър Вълчанов
Режисьори: Петър Вълчанов и Кристина Грозева
Оператор: Михаил Боевски
Музика: Христо Намлиев
С участието на: Стефан Денолюбов, Ани Вълчанова и Тодор Танчев
Награди: награда на Българската филмова академия за Най-добър късометражен филм, Голямата награда на Brussels Short Film Festival, Брюксел; награда за най-добър сценарий на Международния фестивал в Клермон Феран и номинация за Европейски кинонагради в Берлин, което за първи път се случва с български късометражен филм; представен на Международния фестивал за късометражно кино в Пусан, Южна Корея

Старият ерген Гошо получава предложение от богатия си братовчед Жоро да се грижи за охолния му дом, докато Гошо е в чужбина. За бедния роднина, който все още живее с майка си и дядо си, това е идеална възможност да си почине на спокойствие, в лукс и широта. Но още на втория ден пристига инкасаторката, която трябва да отчете водата. Оказва се, че това не е просто едно водо-отчитане, а най-измамната, най-страстна, най-смешната и най-тъжната любов на света.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн