Делегация от Стара Загора посети побратимения град Крушевац в Република Сърбия

STZAGORA.NET

Делегация от Община Стара Загора взе участие във възпоменателните тържествата в побратимения град Крушевац, Република Сърбия, в чест на загиналите в битката на Косово поле княз Лазар и поведените от него войводи и бойци. Те се проведоха на Видовден – 27 и 28 юни 2013 г., което през тази година съвпада с отчитането на първата година от мандата на новото ръководство на Община Крушевац.

Делегацията от Стара Загора беше приета от кмета на Крушевац Братислав Гашич и председателя на Общинския съвет. Представителите на Общински съвет – Дарина Гайдарова и Станимир Стойчев, и на Община Стара Загора – Рени Андонова и Боян Даскалов, взеха участие в тържествена сесия на Общинския съвет на Крушевац, на която бяха връчени почетни отличия за заслуги в различни области.

Във вечерната служба в памет на загиналите на Косово поле и литийното шествие с поднасяне на венци пред паметника им участва и президентът на Република Сърбия Томислав Николич.

В тържествата участваха представителни общински делегации, както и спортни клубове и от други побратимени с Крушевац градове в Беларус, Румъния, Италия, Словения и Босна.



#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн