Позиция от Ставри Сотиров: Трифон Митев е символ на лявата идея в региона. Отстраняването му е мръсна поръчка на хора, неразбрали уроците на днешния ден

STZAGORA.NET
С изумление разбрах, че по инициатива на депутати на БСП от област Стара Загора е свален от длъжност председателят на Областния съвет на БСП – Трифон Митев. И се запитах дали това не е всъщност поредният акт на изпълнение на мръсна поръчка – поръчка, в която са впрегнати депутатите, областният управител, новият областен председател на партията и още неколцина около тях. Явно те не са разбрали уроците на днешния ден. Питам се също и дали тези хора съзнават, че Трифон Митев не е просто председателят на Областния съвет на БСП. Трифон Митев е символ на лявата идея в региона. Трифон Митев е човекът, когото уважават и обичат много хора, независимо от политическите си пристрастия, вероизповедание, социален статус.

Днес, когато страната се намира в изключително трудна ситуация, когато цялата нация е изправена пред политически и икономически крах, е време за уроци. Уроци от които трябва да се поучим всички – и управляващи, и опозиция. Вече повече от четири години става ясно, че без консенсус не може да вървим напред като народ. Водената в момента политика на реваншизъм, на незачитане на друго мнение, политика на високомерие, на задкулисие е обречена и тя може да доведе само и единствено до саморазгром. Това важи, както за обществото ни като цяло, така и за отделните организации в него. Това с пълна сила важи и за БСП. Партията, която по цели и програма е призвана да защитава трудещите се, хората, които отглеждат и възпитават децата си в родината ни, или средната класа от обществото.

Няма да мине много време и този парламент и това управление ще останат в историята. Имената на Георги Гьоков, Мариана Тотева, Атанас Пъдев, Живка Аладжова ще останат в забвение. Никой няма да си спомня за тях. Само че, за голямо съжаление, с този свой акт те нанесоха огромен удар по структурата на БСП, доведоха я до самоунищожение и много скоро това ще стане видно.

В тази връзка аз оттеглям своето скромно политическо и гражданско доверие от тях. Обръщам се към всички мои съмишленици и съратници, с които през изминалите години заедно работихме и защитавахме лявата идея – не бъдете безучастни!

СТАВРИ СОТИРОВ,
дългогодишен член на БСП

#vvv

spodelime

3 коментари on “Позиция от Ставри Сотиров: Трифон Митев е символ на лявата идея в региона. Отстраняването му е мръсна поръчка на хора, неразбрали уроците на днешния ден”

  • Monika simeonova wrote on 2 юли, 2013, 19:57

    Познавам Трифон Митев още от Чирпан, комсомола. Едва ли има друг човек като него, изцяло отдаден на политическите си ангажименти и отговорности. Без патос и парадност той тихо и всеотдайно работеше, даже и когато вижданията му за някоя позиция се разминават с тази на партията, за която работи. Дано да го понесе нормално. А МОЖЕ БИ ЩЕ Е ЗА ЕДНО ДОБРО НАЧАЛО!

  • Красимир wrote on 3 юли, 2013, 8:46

    Явно някои депутати, влизайки в парламента, не си вдигат главата нагоре, за да прочетат надписа, който стои там от 1884 г.: Съединението прави силата!”. Може би влизат в тази сграда само за да гласуват с чужди карти и да излагат тези, които са ги избрали и изпратили там, за да ги представляват! Историята показва, че начинанието на всеки, който следва принципа “Разделяй и владей” завършва зле. Може би същите тези хора всяка година ходят да поднасят цветя на паметника на апостола Васил Левски, но не знаят или не си спомнят неговите слова: “За да бъдем равни с другите европейски народи, зависи от задружните ни сили”!

  • Владислав Тенев wrote on 3 юли, 2013, 9:49

    Monika, новото начало не е само една добра идея, а все по-неизбежен императив за българската левица, ако искаме тя да оцелее.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн