Клубовете от старозагорското ротарианско семейство отпразнуваха новата ротарианска година

STZAGORA.NET

Драгомир Кулезич приема огърлицата на Ротари клуб - Стара Загора, символ на президента на клуба, от досегашния президент д-р Илия Попов (вдясно)

На 1 юни, началото на новата ротарианска 2013-2014 година, се проведе традиционното предаване на огърлиците на новите ръководни бордове на клубовете от старозагорското ротарианско семейство: Ротари, Инер Уил, Ротаракт и Интеракт.

Световният девиз на Ротарианската година е Engage Rotary – Change Lives! с приетата българска формулировка “Променяй живота с Ротари!”

Основните зони на фокус на фондация Ротари са:

* запазване на мира и превенция на конфликти;
* превенция и лечение на заболявания;
* вода и хигиена за изостаналите региони;
* майчино и детско здравеопазване;
* основно образование и грамотност;
* икономическо и обществено развитие.

На тържественото събитие беше направен отчет на свършеното от клубовете през изтеклата 2012 – 2013 ротарианска година в полза на старозагорската общност и в подкрепа на световното ротарианско движение.

Досегашният президент на Ротари клуб – Стара Загора д-р Илия Попов (на първата снимка – вдясно) представи накратко проектите в подкрепа на местната общност, които бяха периодично отчитани пред медиите. Той отбеляза най-голямото отличие, което получиха старозагорските ротарианци – Клуб номер 1 на Дистрикт 2482 България. То е присъдено за 100% участие на членовете на клуба в подкрепа на най-голямата програма на Ротари Интернешънъл – End Polio Now, насочена към пълното ликвидиране на полиомиелита (детския паралич) в света.

Президентът на Инер Уил клуб Минка Добрева също направи отчет на дейността през изтеклата ротарианска година. Като знаков проект тя отбеляза подкрепата и осигуряването на наградния фонд на националния детски фолклорен конкурс Орфеево изворче.

Активността на Ротаракт клуба през годината беше представена от досегашния му президент Наташа Стаменковска. Тя разказа накратко за множеството инициативи на младия екип на клуба, като акцентира на дарителската кампания “Купи и дари в полза на хората от Дома за възрастни хора в Старозагорски минерални бани”. Дейността на Интеракт клуба (с най-младия състав от ротарианското семейство) беше представена от досегашния му президент Димо Станев. Достойни за похвала са проектите за клуба в подкрепа на Дома за деца, лишени от родителски грижи Теофано Попова, включващи и преподаване на компютърни умения.

Новите президенти, които поеха ръководството на клубовете от Старозагорското ротарианско семейство, са на:

* Ротари клуб – Стара Загора: Драгомир Кулезич (вляво на първата снимка), управител на старозагорската фирма “Актим” ООД, представяща пълен набор от ИТ услуги и комплексни решения в областта на автоматизацията и управление на бизнеса;
* Инер Уил клуб – Стара Загора: Елеонора Червенкова, дипломиран експерт-счетоводител;
* Ротатакт клуб – Стара Загора: Петя Вълчанова, регионален мениджър в Профикредит България.

Д-р Валентин Стоянов, дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 Ротари Интернешънъл България за 2013 - 2014 и новия президент на Ротари клуб - Стара Загора Драгомир Кулезич

Елеонора Червенкова поема ръководството на Инер Уил клуб - Стара Загора от досегашния президент Минка Добрева (вляво)

Петя Вълчанова e новият президент на Ротатакт клуб - Стара Загора

Цветанка Гогошева получи наградата Пол Харис Фелоу - най-високото отличие на Ротари Интернешънъл, присъдена посмъртно на съпруга й проф. Митко Гогошев

Теодора Илиева приема символите на управление на Интеракт клуб - Стара Загора

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн