Международен турнир по тенис: Кузманов и Грозданов поставени на фючърса в Стара Загора

STZAGORA.NET
Националите Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов са поставени под номера 3 и 8 на международния тенис турнир за мъже, който се провежда в Стара Загора и е с награден фонд 10 000 долара.

Кузманов ще играе във вторник срещу аржентинеца Матиас Кастро. Грозданов, който спечели фючърса в Бургас в неделя, излиза в сряда срещу преминалия през квалификациите украинец Глеб Алексеенко.

Още трима български тенисисти намериха място в основната схема. Състезателят за Купа “Дейвис” Валентин Димов се изправя срещу водача в схемата Роман Йебави от Чехия. Двамата играха миналата седмица на осминафинал на турнира в Бургас и българинът спечели с 6:2, 6:4.

Димитър Кутровски участва с “уайлд кард” и играе утре срещу Александър Игошин от Русия. Динко Халачев преодоля квалификациите и ще се срещне с друг тенисист от пресявките Грегоар Барер от Франция.

Това е петото състезание от календара на Международната тенис федерация (ITF) в България през 2013 година. Турнирът, наричан още и „фючърс”, е с награден фонд 10 000 долара. Шампионът в него ще вземе 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара. За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума. В основната схема и квалификациите са се записали 73 състезатели от 20 държави.

Състезанието ще завърши с финалната среща на единично на 30 юни. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи наградата на шампиона.

Главен съдия на фючърса е най-добрият наш рефер Веселина Донева. Организатори са Община Стара Загора и Българската федерация по тенис.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн