РЗИ – Стара Загора ще се включи с “Усмивкова терапия” в Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни

STZAGORA.NET
Регионална здравна инспекция – Стара Загора за трети пореден път ще вземе участие в организираната от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център по зависимости към Община Стара Загора кампания „Усмивкова терапия-III”.

Събитието ще се проведе на 26 юни в парк „Пети октомври” от 16.00 часа.

Здравната инспекция ще се включи в отбелязването на Международния ден за борба с наркотиците с:

* Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН
Ще бъде предоставена възможност на желаещите да се изследват за ХИВ с бързи тестове в мобилния кабинет на КАБКИС от 16.00 до 18.00 часа пред Общината.
От началото на годината в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са консултирани и изследвани 1330 клиента, от които 819 жени и 511 мъже.

* Мобилен Консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене – безплатни консултации, свързани с предпазването от употребата на психоактивни вещества и предложения на здравословни алтернативи.
От началото на годината до месец май са направени 87 индивидуални консултации по отношение желанието за отказ от тютюнопушене, като техния брой, в сравнение с предходната година, се е увеличил почти два пъти.

* Демонстрация на алкоочила – влияние на употребата на алкохол. Демонстрацията цели да привлече вниманието върху сериозността на проблема с употребата на алкохол.
Членове на Клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора ще разпространяват здравно – образователни материали насочени към:
- Вредата от наркотиците
- Рисково сексуално поведение

Членовете на Клуба предварително са преминали обучителни модули за зависимостите.

Експерти от инспекцията ще вземат участие в кръглата маса на тема: „Светът на зависимите от психоактивни вещества и ние”.

Инж. Светла КАРАСТОЯНОВА
Главен секретар на РЗИ – Стара Загора
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн