“Берое” среща “Апоел” (Тел Авив) в Лига Европа

STZAGORA.NET
Носителят на Купата на България “Берое” ще се изправи срещу “Апоел” (Тел Авив, Израел) във втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа, съобщи официалният сайт на клуба beroe.bg. Това отреди тегленият днес от 15:30 часа жребий в Нион. “Берое” бе представляван от маркетинг-директора Ваня Джаферович. На 18 юли старозагорци ще домакинстват на своя стадион под Аязмото, а седмица по-късно (на 25 юли) е срещата-реванш в Израел.

“Приемаме всеки противник. За нас няма значение срещу кого се изправяме. Трябва да играем без страх. Концентрираме се в подготовката и ще дадем всичко, което е по-силите ни”, заяви веднага след жребия старши-треньорът Петър Хубчев.

Съперникът на “Берое” е едно от най-големите имена в израелския футбол, коментира livesport.bg. Апоел Тел Авив е 13-кратен шампион на Израел и 16-кратен носител на купата на страната.

От 1995 г. „червените демони” се състезават в европейските клубни турнири. По време на участията си в различните турнири под егидата на УЕФА Апоел постигна знаменателни победи над отбори като Челси, Милан, ПСЖ, Хамбургер, Рейнджърс и Селтик.

Тимът завърши на третото място в последното издание на Изралската Висша лига. Апоел играе мачовете си на 15-хилядния стадион „Блумфийлд Стейдиъм”.

Най-високото постижение на Апоел в евротурнирите е четвъртфинал за Купата на УЕФА през 2002 г., когато отпада след 1:2 от Милан. През последните две години играе неизменно в групите на Лига Европа, от които обаче не успява да излезе. През сезон 2010-11 достига груповата фаза на Шампионската лига в компанията на Лион, Бенфика и Шалке 04. Годишният бюджет на Апоел Тел Авив се оценява на приблизително 10 милиона щатски долара.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн