Групата за автентичен фолклор на гълъбовското село Мъдрец спечели награда от участието си на международен фестивал в Китен

STZAGORA.NET

Жените от групата за автентичен фолклор от читалището в гълъбовското село Мъдрец взе участие в Международния фестивал „Атлиманска огърлица” в Китен. Там те се съревноваваха в конкурсна програма с над 120 фолклорни колектива и 40 индивидуални изпълнители от десет държави.

Фестивалът се проведе в рамките на пет дни на лятната сцена в морския град. Там бяха представени музикалните, певчески и танцувални умения на всички участници. Най-добрите от тях бяха определени от жури с председател проф. Стефан Чапкънов, а един от членовете на журито бе народната певица Янка Рупкина.

Ръководителят на групата от гълъбовското село Мъдрец – Стоянка Грозева, се похвали с отлично представяне и с награда – специален плакет за участие. Една от жените в групата – Гечка Желязкова, е спечелила и медал за участие с индивидуалното си изпълнение. След тази си изява групата получи покана за телевизионно участие в София, в предаването “От българско по-българско” на телевизия „СКАТ”.

Съставът на групата за автентичен фолклор на Мъдрец е от 14 жени, съществува от над 15 години. На морския фестивал в Китен групата е направила огромно впечатление със своите автентични народни носии както на журито, така и на летовниците, много от които са били чужденци.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн